Wat kan ik met de 'Stap bewerken' functie?

Geplande stappen terugzetten, overslaan, op een andere dag inplannen of meteen uitvoeren doe je allemaal met de knop 'Stap bewerken'.

Laatst bijgewerkt: februari 22, 2024

In Payt kun je de geplande stappen van je factuur nog bewerken om goed aan te sluiten op afspraken met je debiteur, of andere wijzigingen. Klik hier meteen door naar de functionaliteit die je zoekt:

Stap terugzetten

Door je factuur een stap (of meerdere stappen) terug te zetten, kan je debiteur een eerder uitgevoerde stap nogmaals ontvangen. Dit kan nuttig zijn wanneer je een mailadres hebt gecorrigeerd en je wilt dat de factuur nogmaals naar je debiteur wordt verzonden. Kies onder 'Stap bewerken' voor 'Stap terugzetten'.

Hier bevestig je naar welke stap je de factuur wilt terugzetten en kies je voor 'Stap terugzetten'.

Tip: Er is nog een manier om je factuur opnieuw te verzenden naar het juiste mailadres, als je deze hebt gecorrigeerd. In dit supportartikel lees je hoe je de mail meteen opnieuw kunt verzenden: Hoe kan ik een factuur/herinnering opnieuw verzenden naar het juiste e-mailadres?

Volgende stap overslaan

Het kan voorkomen dat bepaalde stappen in het traject binnen Payt niet meer nodig zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat Payt de factuur niet meer naar de debiteur hoeft te sturen, omdat je deze zelf al hebt verzonden.

Eén factuurstap overslaan

In dit soort gevallen kun je een stap die in een factuur nog in de planning staat overslaan. Hiervoor moet je de factuur eerst pauzeren. Ga hiervoor naar 'Acties' in de detailpagina van de factuur en klik op 'Pauzeren'.

Hierna ga je naar 'Stap bewerken' op dezelfde pagina en verschijnt de knop 'Volgende stap overslaan'.

Wanneer de ongewenste stap is overgeslagen, kan de factuur weer worden hervat via 'Acties' -> 'Hervatten'.

Let op: Het overslaan van geplande stappen in facturen is niet terug te draaien. Let er bij het overslaan goed op dat dit gebeurt in de juiste factuur en dat alleen de gewenste stap wordt overgeslagen.

De factuurverzending van meerdere facturen overslaan

Je kunt de factuurverzending ook voor meerdere facturen overslaan met een bulkactie. In het facturenoverzicht selecteer je de gewenste facturen en kies je rechtsboven voor de knop 'Bulkacties'. Hier klik je op 'Factuurverzending overslaan'.

Volgende stap opnieuw inplannen

Kies voor 'Volgende stap opnieuw inplannen' om zelf te bepalen wanneer de volgende geplande stap wordt uitgevoerd.

Plan dan de volgende stap opnieuw in en klik op 'Volgende stap opnieuw inplannen'. Bij het opnieuw inplannen van je factuur wordt rekening gehouden met feestdagen, weekenden en toegestane verzenddagen.

Volgende stap uitvoeren

Wil je de volgende stap van een factuur meteen uitvoeren, bijvoorbeeld omdat je je debiteur hierover hebt gesproken? Kies dan voor 'Stap bewerken' -> 'Volgende stap uitvoeren'. Bij de eerstvolgende mogelijkheid zal de stap worden uitgevoerd.

stap_bewerken_volgende_stap_uitvoeren