Hoe werkt het importeren van gegevens naar Payt?

Een keer per dag worden je openstaande posten en nieuwe facturen geïmporteerd naar Payt

Laatst bijgewerkt: mei 13, 2024

Elke dag doet Payt automatisch een import. Hoe dit in zijn werk gaat, is onder andere afhankelijk van het boekhoudpakket dat je gebruikt.

• Met een aantal pakketten heeft Payt een rechtstreekse koppeling, in dat geval haalt Payt de openstaande posten op, op het moment dat er een import gestart wordt.

• Met andere boekhoudpakketten zit er een partij tussen die een bestand met openstaande posten vanuit het boekhoudpakket naar Payt doorzet.

Je recente imports bekijken

Een import gebeurt per administratie. In Payt ga je bovenaan in het menu naar de knop 'Importeren'. menu_importeren

Als je hierop klikt, vind je de importpagina met informatie over de laatste importtaken.

Status van de import

Af en toe komt het voor dat een import niet kon worden uitgevoerd, in dat geval staat er bij de betreffende taak dat deze 'Mislukt' is. Door te klikken op het nummer van de taak is hierover meer informatie te verkrijgen.

Het is belangrijk je recente imports in de gaten te houden. Wanneer een importeertaak mislukt, betekent dit dat Payt geen bijgewerkte gegevens binnen heeft gekregen. Dan kan het voorkomen dat er facturen zijn die in de boekhouding betaald staan, maar bij Payt nog niet.

In de andere gevallen is de importeertaak 'Uitgevoerd' of nog 'Bezig'. Bij een uitgevoerde import is de kolom met validatiefouten idealiter leeg. Als de kolom niet leeg is, zijn er validatiefouten (gemarkeerd in het rood) en/of waarschuwingen (in het oranje) waar je naar kunt kijken.

Let op: heb je wijzigingen doorgevoerd in je boekhoudpakket, maar zijn deze niet doorgekomen bij je factuur of debiteur? Er zijn verschillende redenen waarom je wijzigingen niet meekomen. Zie 'Hoe kan ik debiteurgegevens aanpassen in Payt?' voor meer informatie.

Validatiefouten in de import

Validatiefouten zijn belangrijk om op te lossen, anders kan dit ervoor zorgen dat een debiteur of factuur niet wordt ingeladen in Payt. De meeste validatiefouten kun je zelf oplossen door bijvoorbeeld de gegevens van een debiteur aan te passen in je boekhoudpakket. Lees hiervoor ook het supportartikel: Hoe los ik validatie- of importfouten op?