Hoe kan ik mijn administratie pauzeren en hervatten?

Pauzeer je administratie zodat er tijdelijk geen acties worden uitgevoerd.

Laatst bijgewerkt: februari 22, 2024

Er kunnen verschillende redenen zijn om je administratie tijdelijk te pauzeren. Het kan verstandig zijn om de administraties te pauzeren op het moment dat de automatische importeertaak niet lukt. Ook als je op vakantie gaat en de boekhouding niet door een collega wordt bijgewerkt, kan het verstandig zijn om de applicatie op de pauzestand 'Herinneringen gepauzeerd' te zetten.

Wat is het verschil tussen 'Herinneringen gepauzeerd' en 'Volledig gepauzeerd'?

• Herinneringen gepauzeerd - Factuurverzending wordt wel uitgevoerd, er worden geen herinneringen verzonden
  • Volledig gepauzeerd - Factuurverzending en verzending van herinneringen worden niet uitgevoerd

Per administratie kun je dit instellen door vanaf het dashboard van de administratie naar de administratie instellingen te gaan, via het tandwiel rechts bovenin. Vervolgens kun je onder de tab 'Factuurtraject' de administratie naar wens pauzeren.

Vergeet niet om onderaan de pagina op de knop 'Wijzigingen opslaan' te klikken.

wijzigingen_opslaan

Hoe kan ik mijn administratie weer hervatten?

Als je de administratie weer wilt hervatten nadat deze is gepauzeerd, ga je simpelweg terug naar 'Factuurtraject' onder je administratie instellingen. Selecteer 'Actief' en sla je wijzigingen op.

Mijn administratie is vergrendeld, hoe kan ik deze live zetten?

Onderstaande melding krijg je als je administratie vergrendeld is. Deze kun je niet zelfstandig hervatten, omdat de administratie nog moet worden gecontroleerd door een medewerker van Payt. Neem contact op met je implementatiespecialist om de administratie te laten controleren.