Wat doe ik als een debiteur een e-mailadres heeft opgegeven via het online dossier?

Hier lees je wat je kunt doen als je debiteur een e-mailadres opgeeft via het online dossier

Laatst bijgewerkt: mei 8, 2024

In elke e-mail of brief die je debiteur ontvangt vanuit Payt, staat een link naar het online dossier. Via deze website, factuurinzien.nl, kan de debiteur vragen stellen over de factuur, direct betalen via iDEAL (mits je deze optie biedt), of een betalingsregeling treffen.

In sommige gevallen is er geen e-mailadres van je debiteur bekend. Deze kan er dan voor kiezen om via het online dossier een e-mailadres aan te leveren.

Het opgegeven mailadres terugvinden in Payt

De lijst met debiteuren die op deze manier een e-mailadres doorgegeven hebben, vind je terug binnen Payt. Ga naar je facturenlijst en kies onder het kopje attentie voor het filter 'E-mailadres opgegeven'.

Hier vind je de debiteuren die een mailadres hebben opgegeven. Open de debiteur en kies rechtsboven voor 'Debiteur instellingen'.

debiteur_instellingen_knop

Navigeer naar 'Verzendinstellingen' links. Hier vind je het mailadres dat de debiteur heeft opgegeven. Dit mailadres kun je overnemen in je boekhoudpakket. Bij de eerstvolgende import zal het e-mailadres dan in Payt worden toegevoegd.

Let op: Payt vernieuwt alleen gegevens van debiteuren die op dat moment een openstaande post hebben.

Bepaal in welke brieven je om een e-mailadres vraagt

Je kunt je debiteuren actief vragen om een e-mailadres aan te leveren in de brieven vanuit Payt. Ga naar je administratie instellingen via het tandwiel icoontje rechtsboven en kies links voor je 'Factuurtraject' instellingen.

tandwiel_administratie_instellingen_klein

Hier vind je een instelling voor het opvragen van een mailadres. Je kunt hier onderscheid maken tussen het opvragen van mailadressen in de factuurverzending en de verzending van herinneringen.

administratie_instellingen_factuurtraject_verzamelen_e-mailadressen_facturen