Hoe kan ik een factuur, debiteur of incassozaak pauzeren?

Een factuur, debiteur, of zaak pauzeren zodat er geen stappen worden uitgevoerd

Laatst bijgewerkt: februari 21, 2024

Als je bijvoorbeeld iets moet uitzoeken of corrigeren in je boekhouding, dan kan het handig zijn om een dossier dat in Payt staat te pauzeren. Er worden dan geen acties uitgevoerd.

• Wil je een factuur pauzeren? Klik dan eerst op het factuurnummer in Payt.
  • Wil je een debiteur pauzeren? Klik dan eerst op de naam van de debiteur in Payt.
  • Wil je een zaak pauzeren? Klik dan eerst op het nummer van de zaak.

Eenmaal in het dossier vind je een knop 'Acties', rechtsboven. Als je deze aanklikt krijg je een aantal opties, waaronder het 'Pauzeren'.

Let op:

Pauzeer je een debiteur? Dan krijg je nog de keuze of je de debiteur geheel wilt pauzeren, of alleen het versturen van herinneringen wilt pauzeren.

Is het dossier al gepauzeerd? Dan vind je in plaats van de knop 'Pauzeren' een optie om het dossier te 'Hervatten'.

Is een factuur al opgenomen in een zaak? Dan kun je de factuur niet meer pauzeren. Pauzeer in dat geval de zaak.