Hoe kan ik een factuur verwijderen?

Lees hier hoe je een factuur kunt verwijderen.

Laatst bijgewerkt: december 21, 2023

Het kan soms zijn dat er iets in de boekhouding verkeerd is gegaan, bijvoorbeeld dat de factuur bij een verkeerde debiteur is aangemaakt of dat de vervaldatum onjuist is. Dit soort gegevens kunnen nadat een factuur is ingeladen in Payt niet meer gewijzigd worden. Voor deze gevallen is het mogelijk om de factuur zelf, onder bepaalde voorwaarden, uit Payt te verwijderen.

Factuur verwijderen

Indien er in de factuur nog niets is verstuurd, dan is de factuur zelf te verwijderen mits de gebruiker over voldoende rechten beschikt. Om de factuur te verwijderen ga je naar de betreffende factuur, klik je op 'Acties' en vervolgens klik je op 'Verwijderen'.

Factuur opnieuw inladen

Na het verwijderen van de factuur zal bij de eerstvolgende automatische import de factuur opnieuw worden ingeladen met de gecorrigeerde gegevens.

Voorkomen dat factuur wordt ingeladen

Om te voorkomen dat facturen in Payt worden ingeladen, dienen de factuurnummers op de negeerlijst gezet te worden voordat deze tijdens de automatische import opnieuw worden ingeladen.