Wat betekent de foutmelding 'E-mail niet bezorgbaar'?

Dit artikel geeft informatie over hoe je de foutmelding 'E-mail niet bezorgbaar' kunt oplossen

Laatst bijgewerkt: februari 22, 2024

Waarom is de mail niet bezorgbaar?

Indien je de melding ‘E-mail niet bezorgbaar’ krijgt, dan kan dat verschillende oorzaken hebben.

1. Fout in het e-mailadres
    Het kan zijn dat het e-mailadres van je debiteur niet goed staat ingevoerd. Wellicht mist er een letter of staat er een fout in de naam. Als dit het geval is, dan zul je dit moeten oplossen in het boekhoudpakket. Nadat dit is gewijzigd in het boekhoudpakket, kun je de mail opnieuw versturen en zal de foutmelding in Payt verdwijnen.

2. E-mailadres bestaat niet meer
    Wellicht is het e-mailadres van je debiteur een oud mailadres of heeft de debiteur het adres foutief geschreven. Neem in dit geval contact op met de debiteur, of controleer het e-mailadres zelf op bijvoorbeeld een website.

Oplossing voor een niet-bezorgbare mail

Hieronder volgt een stappenplan om een niet-bezorgbare mail toch weer te kunnen verzenden.

1. Pas het e-mailadres aan in je boekhoudpakket
  2. Klik op 'Importeren' bovenaan in het menu en draai een handmatige import met de knop 'Nu importeren'. Heb je deze knop niet? Wacht dan tot de volgende automatische import. Na de import zijn de wijzigingen doorgevoerd.
    importeren_nu_importeren
  3. Ga terug naar de betreffende factuur en kijk links in de factuur of het juiste e-mailadres nu vermeld staat.
  4. Als dit juist is, klik dan rechts in de tijdlijn bij de melding 'E-mail niet bezorgbaar' op 'Afhandelen'.
  5. Scroll naar het bericht dat opnieuw verzonden moet worden en klik hier op de drie grijze puntjes om op 'E-mail opnieuw versturen' te klikken. Dan wordt de mail verzonden.
    factuur_acties_e-mail_opnieuw-versturen

Factuur hervatten voorafgaand aan mailverzending

Indien de factuur geblokkeerd was met reden 'E-mail niet bezorgbaar', zul je de factuur eerst moeten hervatten voordat je de mail opnieuw kan verzenden. Doe dit door bovenaan de factuur op 'Acties' te klikken en daarna op 'Hervatten'.

Melding 'Bounced address'

Bij de melding 'Bounced address' dien je meteen contact op te nemen met de servicedesk van Payt. Zij kunnen het adres dan voor je deblokkeren.