Hoe stel ik een nieuwe debiteurenhiërarchie in?

Hoofddebiteuren en sub-debiteuren beheren in Payt

Laatst bijgewerkt: maart 19, 2024

In de instellingen van het debiteurenportaal in Payt kan ingesteld worden dat één hoofddebiteur inzicht kan krijgen in de facturen en de communicatie van de onderliggende debiteuren. Dit kan handig zijn voor een moederbedrijf dat inzicht wil hebben in de facturen van dochterondernemingen.

Instellingen

De relatie tussen de debiteuren, de zogenaamde debiteurenhiërarchie, kan door een Payt gebruiker met tenminste volledige rechten op de administratie ingesteld worden. Dat kan via het tabblad 'Debiteurenportaal', links te vinden in de instellingen van de administratie.

Hoe het werkt

Wanneer de hoofddebiteur een factuurdossier op factuurinzien.nl opent, zullen de facturen van de hieraan gekoppelde sub-debiteuren in het overzicht in te zien zijn. Alleen de hoofddebiteur heeft de toegang tot de facturen van de sub-debiteuren. De sub-debiteuren die factuurinzien.nl bezoeken kunnen de facturen van de hoofddebiteuren en elkaars facturen niet zien.

Restricties

Een hoofd- of sub-debiteur kan maar onderdeel van één hiërachie zijn.