Hoe kan ik mijn bankrekening aanpassen?

Het bankrekeningnummer van je bedrijf wijzigen

Laatst bijgewerkt: mei 14, 2024

Heeft je bedrijf een nieuwe bankrekening? Dan is het belangrijk dat dit ook binnen Payt wordt gewijzigd. Voor een organisatie in Payt zijn meerdere bankrekeningen toe te voegen. Binnen de instellingen van een administratie kan vervolgens voor een van deze bankrekeningen worden gekozen. Je kunt één bankrekeningnummer toevoegen per administratie.

Een bankrekening toevoegen

Klik voor het toevoegen van een nieuw bankrekening in je organisatie eerst linksboven op het Payt logo. Dit verwijst naar het dashboard van de organisatie in Payt. Vervolgens kun je in het dashboard klikken op de knop 'Instellingen organisatie'.

In de linkerbalk van dit venster met instellingen klik je op het tabblad 'Bankgegevens'. In dit tabblad kun je kiezen voor 'Bankrekening toevoegen'.

Let op: Deze wijziging moet nog bevestigd worden. Voor de bevestiging wordt er aan de gebruiker die de wijziging doorvoert een e-mail gestuurd met een code. Deze code kan vervolgens bij 'Bevestig bankrekening' worden ingevoerd.

Een bankrekening toewijzen aan een administratie

Om de nieuw ingevoerde bankrekening te gebruiken bij een administratie moet deze toegewezen worden aan de administratie. Open hiervoor de administratie en vervolgens de instellingen van de administratie via het tandwielicoon rechtsboven in beeld.

tandwiel_administratie_instellingen_klein

Binnen deze instellingen kun je links kiezen voor 'Bankgegevens'. In dit tabblad is dan een knop 'Bankrekening wijzigen' beschikbaar.

Beveiliging

Een gebruiker heeft beheerdersrechten nodig voor het toevoegen/wijzigen van een rekeningnummer. Bij het toevoegen van een rekeningnummer is er een extra verificatie nodig van het Payt wachtwoord.