WeFact: E-mailadres aanpassen en opnieuw verzenden vanuit Payt

Hoe kan ik een factuur/herinnering opnieuw verzenden naar het juiste e-mailadres?

Laatst bijgewerkt: oktober 25, 2023

Het kan gebeuren dat een factuur na verzending een foutmelding krijgt, omdat het e-mailadres onjuist is. Om de factuur alsnog naar het juiste e-mailadres te sturen, kun je de volgende stappen doorlopen.

Pas het e-mailadres aan in je bronpakket

Allereerst is het belangrijk dat je het e-mailadres aanpast in je mondzorg software. Dit zorgt ervoor dat het e-mailadres van de eerstvolgende declaratie wel juist in Payt komt.

Pas het e-mailadres aan in Payt

Klik op de naam van de debiteur om op de debiteurkaart te komen. Klik op 'Acties' rechtsboven en selecteer 'Debiteurgegevens bijwerken'.

Let op: de knop 'Debiteurgegevens bijwerken' is alleen beschikbaar als je in Payt onder de mondzorg module valt en dus ook clearing via Payt doet.

Sla je wijzigingen op

Pas het e-mailadres aan en klik op 'Debiteurgegevens bijwerken' onderaan je scherm.

Stap 4 - E-mail opnieuw verzenden naar het juiste e-mailadres

Vervolgens klik je binnen de detailpagina van de desbetreffende factuur op 'E-mail', aan de rechterkant van de pagina op de tijdlijn. Ga via de drie grijze puntjes naast het bericht naar 'E-mail opnieuw versturen' om je mail opnieuw naar het juiste adres te verzenden.