Hoe werkt de koppeling tussen Twikey en Payt?

Lees hier hoe de koppeling tussen Twikey en Payt werkt en gebruikt kan worden om e-Mandaten te verzamelen en/of automatisch te incasseren via Twikey vanuit Payt.

Last updated: oktober 9, 2024

e-Mandaten

Wanneer er een overeenkomst met Twikey is getekend kan de koppeling in Payt tot stand worden gebracht.

Voor het maken van de koppeling hebben we de volgende gegevens nodig:

1. API Key (deze vind je in Twikey onder Instellingen > API)

2. De Template ID (kenmerk van het te gebruiken Twikey template)

Bovenstaande gegevens zullen door Twikey worden verstrekt.

Na het invullen van deze gegevens kan de module worden aangezet door de knop Debiteuren vragen om machtiging voor automatische incasso aan te zetten. Payt is dan in staat om bij factuurverzending of herinneringen een optie toe te voegen om een machtiging voor automatische incasso af te geven.

Feed reset

Het kan voorkomen dat de mandaat informatie die in Payt staat niet meer actueel is en dat het niet meer overeenkomt met de informatie in Twikey. In dat geval moet er in Twikey een feed reset gedaan worden en dat werkt als volgt:

1. Ga naar je Twikey omgeving
  2. Open de 'Instellingen' en selecteer 'API'
  3. Klik op 'Reset feed'.

Zie ook: https://www.twikey.com/api/#reset-the-feed

Wanneer dat gedaan is kunnen wij synchroniseren met Twikey om de juiste gegevens op  te halen.

Automatische incasso

Naast het verzamelen van e-Mandaten kan in Payt worden ingesteld dat automatische incasso via Twikey plaatsvindt. Wanneer de automatische incasso geconfigureerd is in de Payt administratie zijn er een aantal relevante instellingen:

• Er kan worden ingesteld wanneer de incasso moet plaatsvinden, bijvoorbeeld x dagen voor de vervaldatum. Op het ingeplande moment zal Payt een seintje geven aan Twikey om de incasso uit te voeren.
  • Je kan zelf het limiet bepalen voor factuurbedragen die automatisch geïncasseerd moeten worden. Factuurbedragen die buiten deze limiet vallen zullen niet geïncasseerd worden. Dit limiet dien je gelijk te zetten aan het limiet wat in Twikey is opgegeven.

Let op: Bij Twikey kunnen debiteuren zelf ook een limiet opgeven. Het kan voorkomen dat het limiet van de debiteur lager is dan het door jullie ingestelde limiet. Wanneer de facturen van die debiteur hier buiten vallen zullen ze niet geïncasseerd worden.

Zie je de automatische incasso optie niet terug in de administratie? Dan kan het zijn dat deze nog door ons geconfigureerd moet worden. Neem in dat geval contact op met de servicedesk.