Hoe voeg ik een iDEAL-koppeling toe?

Lees hier hoe je een koppeling met een PSP legt om iDEAL-links toe te voegen

Laatst bijgewerkt: november 1, 2023

In Payt kun je via één van onze gekoppelde Payment Service Providers (PSP's) een iDEAL-koppeling aanbieden aan je debiteuren. Er wordt dan een iDEAL-link meegestuurd bij elke herinnering en aanmaning die via Payt verstuurd wordt. Indien Payt ook de factuurverzending doet, gaat deze link ook mee bij de factuurverzending.

Je kunt deze koppeling toevoegen door via de administratie instellingen naar het tabblad 'Online betalingen' te gaan.

Stappenplan om de iDEAL-koppeling te leggen

Stap 1. Binnen het scherm 'Online betalingen' in je administratie instellingen kun je één van de partijen kiezen en een account aanmaken bij de PSP. Kies je voor Mollie? Ga dan naar stap 2a. Kies je voor PAY? Ga dan naar stap 2b.

Mollie

Stap 2a. Log in bij je Mollie account om deze compleet te maken. Meestal omvat dit het toevoegen van een KvK-uittreksel, een ID-bewijs van een of meerdere tekenbevoegden, etc.

PAY.

Stap 2b. Als je voor PAY. kiest, ga je een contract met Payt aan. Tijdens het proces word je gevraagd om verschillende documenten aan te leveren, waaronder een KvK-uittreksel en een kopie van een ID-bewijs. Wanneer de registratie is voltooid, ontvang je een e-mail met daarin de online overeenkomst om te tekenen. Ontbreken er nog documenten? Dan krijg je daar via de mail een bericht van, meestal binnen een paar uur.

Stap 3. Wanneer je aanmelding compleet is, kun je dit activeren via het tabblad 'Online betalingen' in je administratie instellingen. Vanaf dan worden er in e-mails die Payt naar je debiteuren stuurt online betaallinks toegevoegd.

Naast iDEAL kun je ook andere betaalmogelijkheden aanbieden, zoals PayPal en Bancontact. Maak je gebruik van PAY., dan kun je dit rechtstreeks bij Payt aanvragen.

Gebruik je Mollie? Dan moet in het Mollie account en bij Payt een instelling worden doorgevoerd. Vraag een medewerker van de servicedesk hiervoor om hulp.

Indien je kiest voor PAY. dan krijg je vanuit Payt een factuur, dus niet apart een factuur van betalingsprovider PAY. Tevens worden betalingen direct doorgestort naar je rekening.