Hoe kan ik debiteurgegevens aanpassen in Payt?

In je boekhouding wijzig je de debiteurgegevens die Payt overneemt.

Laatst bijgewerkt: mei 1, 2024

De gegevens van je debiteuren die in Payt staan, zijn afkomstig uit je boekhoudpakket. Wanneer je deze gegevens binnen Payt wilt aanpassen, zul je deze aanpassing eerst door moeten voeren in je boekhouding. Bij de volgende import zal Payt deze gegevens meenemen en zullen de debiteurgegevens aangepast zijn.

Waarom worden de gegevens die ik heb gewijzigd niet overgenomen in Payt?

Er zijn verschillende redenen waarom gewijzigde gegevens niet worden overgenomen in Payt:

1. Er is nog niet geïmporteerd sinds de wijziging. Payt laadt één keer per dag automatisch de gegevens in uit je boekhouding. Indien een wijziging met spoed in Payt verwerkt dient te worden, dan kun je handmatig een import starten.
  2. De debiteur heeft geen openstaande factuur. Payt laadt bij een import alleen de openstaande facturen in. Indien er een wijziging gedaan is bij een debiteur die op het moment geen openstaande factuur heeft, dan laadt Payt deze wijziging pas in zodra de debiteur weer een openstaande factuur heeft.
  3. Er treedt een validatiefout op bij de import. Indien er sprake is van een validatiefout bij de betreffende factuur/debiteur, dan zullen er geen gegevens worden ingeladen van de betreffende factuur/debiteur.
    Op het dashboard van de administratie zie je of er sprake is van validatiefouten, zie bovenstaande afbeeldingen als voorbeeld.
  4. De debiteur, factuur, of betalingsconditie staat genegeerd. Het is mogelijk om een factuur, debiteur en/of betalingsconditie binnen Payt op een negeerlijst te zetten. Facturen, debiteuren, en/of facturen met een betalingsconditie die op de negeerlijst staan, worden niet ingeladen in Payt. Hier lees je hoe je gebruik maakt van de negeerlijst.

Hoe voorkom ik dat er onterechte gegevens naar een debiteur worden gestuurd?

Het kan raadzaam zijn om de factuur, zaak, debiteur of administratie in kwestie te pauzeren wanneer je wijzigingen gaat doorvoeren in je boekhoudpakket. Hiermee voorkom je dat er onterechte herinneringen worden gestuurd, of dat de debiteur een factuur met foutieve informatie ontvangt (of helemaal niet ontvangt).

Om een factuur, zaak of debiteur te pauzeren open je deze eerst in Payt. Kies rechtsboven voor 'Acties' en klik dan op de knop 'Pauzeren'.

Je kunt ook de administratie in zijn geheel pauzeren, omdat je bijvoorbeeld meerdere wijzigingen gaat doorvoeren in je boekhoudpakket. Je leest hier hoe je de administratie kunt pauzeren.