Hoe kan ik een declaratie aanpassen en opnieuw indienen vanuit Payt?

Hier lees je hoe je declaratiegegevens kunt wijzigen en opnieuw kunt indienen bij de zorgverzekeraar.

Laatst bijgewerkt: december 12, 2023

Bij het indienen van een declaratie bij een zorgverzekeraar kan het voorkomen dat een declaratie niet in behandeling genomen wordt. Voor een deel van de afwijzingen geldt dat het mogelijk is om de herindiening direct vanuit Payt te doen, in plaats van via de praktijksoftware. Voor het overige deel dien je nog altijd de declaratie aan te passen in je bronpakket en vervolgens opnieuw aan te bieden bij Payt.

Een deel van de afgewezen declaraties kun je aanpassen in Payt en vervolgens opnieuw aanbieden bij de verzekering bij Vecozo. Zo kun je je retourberichten sneller verwerken. Je mag de volgende zaken wijzigen binnen Payt:

• Datum behandeling
  • Indicatie boven onder tandheelkunde
  • Indicatie bijzondere tandheelkunde
  • Soort bijzondere tandheelkunde
  • Vlakcodes
  • Zorgverlenerscode behandelaar
  • Machtigingsnummer
  • Patiëntgegevens (geboortedatum, verzekerdenummer)
  • Verzekeraar (UZOVI code)
  • Gebitselementcode

Welke stappen moet ik uitvoeren?

Stap 1: Declaraties die om aandacht vragen komen naar voren op je dashboard.

Stap 2: Klik bij de betreffende declaratie op het blauwe Vecozo nummer om meer informatie te vinden over de afgewezen declaratie.

Stap 3a: Indien de declaratie deels is afgewezen dien je eerst de toegewezen prestatieregels te factureren.

Stap 3b: Vervolgens selecteer je de afgewezen prestatieregel(s) en klik je op 'Acties' -> 'Declaratie opnieuw indienen'.

Stap 4: Vervolgens kun je de wijziging doorvoeren en de declaratie opnieuw indienen via de knop ‘Opnieuw indienen’.