WeFact: Hoe zet ik een factuur op betaald?

Heb je geen eigen boekhoudpakket? Lees dan hier hoe je een factuur op betaald zet.

Om een actueel overzicht te houden in Payt, is het belangrijk om de ontvangen betalingen te matchen aan de openstaande facturen.

Bankkoppeling

In WeFact is het mogelijk om een bankkoppeling te maken. Hiermee wordt één keer per dag automatisch alle nieuwe transacties opgehaald in WeFact.

De inkomende betalingen worden gematcht aan de openstaande facturen maar het verwerken moet nog handmatig.

Banktransacties matchen

Klik in het menu op 'Bank' om bij de nog te verwerken banktransacties uit te komen. Het verwerken gebeurt één voor één. Tijdens het verwerken zal WeFact proberen automatisch de bijbehorende factuur te matchen, of anders relevante suggesties geven. Een banktransactie kan aan één of meerdere inkoopfacturen of verkoopfacturen worden gekoppeld.

Handmatig een factuur op betaald zetten

In sommige gevallen kan het handig zijn om een factuur handmatig op betaald te zetten, hierbij kun je denken aan een pin of contante betaling in de praktijk. Als je de factuur in WeFact op betaald zet, zal dit vervolgens worden doorgevoerd in Payt.

Een factuur handmatig op betaald zetten gaat eenvoudig in de volgende stappen:

1. Selecteer de factuur in WeFact
  2. Klik op de knop 'Betaald' in de balk bovenin
  3. Selecteer de juiste betaalmethode en klik vervolgens op bevestigen

Wanneer je in Payt een nieuwe import start ('Importeren' -> 'Nu importeren') zal de factuur ook in Payt afgerond worden. Doe je dit niet handmatig, dan zal de wijziging worden verwerkt in de dagelijkse automatische import.