Hoe schakel ik twee-factor-authenticatie in?

Tweestapsverificatie instellen voor je gebruikers

Wil je naast inloggen met een wachtwoord een extra factor voor beveiliging instellen? Dit is mogelijk met twee-factor-authenticatie. Om dit in te schakelen, klik je in de rechterbovenhoek van het scherm op je naam. Zo kom je op de pagina van je gebruiker terecht. Ga in het linkermenu naar 'Account' en vul je wachtwoord in.

Op deze pagina vind je de knop 'Tweestapsverificatie instellen'. Wanneer je hierop klikt, krijg je de mogelijkheid een QR-code te scannen met de app Google Authenticator op je mobiele telefoon. Vervolgens genereert Google Authenticator een 6-cijferige code die je in Payt moet invoeren om de twee-factor-authenticatie te activeren. Wanneer dit is ingesteld, verandert de knop naar een optie om te deactiveren.

Let op: Er worden direct na de activatie van twee-factor-authenticatie een aantal beveiligingscodes getoond welke u goed moet bewaren. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u uw telefoon kwijt bent.