2023-06 Payt Update: Integratie Zaakinzien & Factuurinzien

Incassotraject nu ook in factuurinzien.nl.

Sinds het bestaan van Payt hebben we voor debiteuren twee platforms. Factuurinzien voor alle informatie over facturen en zaakinzien voor eventuele incassozaken. Omdat incassozaken met Payt-logo verstuurd worden, wilden we zo een scheiding creëren tussen deze twee.

Het gebruik van twee platforms heeft ook nadelen. Zo kan jouw klant bijvoorbeeld niet in één keer alle openstaande rekeningen inzien, inclusief incassozaken, en eventueel betalen. Ook ontstaat er door de twee platforms voor een klant een scheiding in dossiervorming, bijvoorbeeld als het gaat om verstuurde berichten. Voor een klant gaat het bij een incassozaak nog steeds over een factuur, maar dan met extra incasso- en rentekosten. En berichten die eerder verstuurd zijn, zijn niet meer onderdeel van het incassodossier als een vervallen factuur een incassozaak is geworden.

In al deze gevallen is het logischer voor de debiteur om informatie over alle dossiers op één plek te hebben. Daarom hebben we in de afgelopen periode gewerkt aan een integratie van factuurinzien en zaakinzien. Of jouw klant vanaf nu dus een bericht krijgt over een factuur of een incassozaak, de bijgevoegde dossierlink zal leiden naar factuurinzien.nl en daar kan een debiteur ook het overzicht van alle facturen inzien, inclusief de reeds betaalde facturen als je dat hebt ingesteld.

In de komende periode willen we nog een aantal functionaliteiten toevoegen nu factuurinzien.nl alle openstaande facturen en incassozaken bevat. We willen bijvoorbeeld toevoegen dat een debiteur meerdere incassozaken en facturen in één keer kan betalen. Ook willen sommige debiteuren een betalingsregeling over facturen en incassozaken afspreken. Sommige klanten willen hun debiteuren deze betalingsregeling zelf laten voorstellen en binnen grenzen automatisch goedkeuren. We houden je op de hoogte van de vorderingen.