Inrichten iDEAL aflettering op basis van batch betaling en MT940 in Twinfield

Inrichten in Pay

1. In Pay iDEAL end2end om laten zetten naar iDEAL regulier

2. In Pay uitbetalingsfrequentie op gewenste frequentie (1x per week maandag is mijn standaard advies)

3. In Pay een sync taak aanmaken => Twinfield XML per e-mail (op termijn kan die direct gesynct worden), naar e-mailadres van klant zodat ze wekelijks kunnen importeren. Let op dat de sync taak bij voorkeur op 'per clearing' moet staan, dat is echter iets dat alleen Pay Support kan instellen voor bestaande accounts (voor nieuwe hebben we wel die rechten).

Inrichten in Twinfield

1. Extra bankrekening aanmaken (bij bankrekeningen) conform schermen hieronder. Let op dat je die zet op NL35RABO0117713678 (dat is het rekeningnummer van Pay waar de betalingen vandaan komen). NB 1106 Rabobank grootboekrekening mag ook een ander nummer zijn, meestal zijn er al grootboekrekeningen per bank of anders maak je er eenvoudig een aan NB2 1161 uit te zoeken zal bij klanten vaak een ander nummer zijn, gebruik daar gewoon degene die klant zelf al gebruikt bij afletteren van andere bankrekeningen

Bankrekening 1

Bankrekening 2
  1. Maak een kruispost/tussenrekening op de balans om de batchbetaling en boeking van de clearing op te kunnen boeken. Bijv. 1164 ontvangsten Payt zoals in onderstaand voorbeeld. Je kunt gewoon een nieuwe aanmaken of een bestaande die niet gebruikt wordt even van naam wijzigen hiervoor.

Bankrekening 3

Verwerken betalingen in Twinfield

1. De per e-mail verzonden XML moet in Twinfield geupload worden. Dat gaat via bestandsbeheer:

Bankrekening 4
  1. Na het uploaden kun je het bestand importeren:

Bankrekening 5
  1. Na het importeren kun je bij bank het afschrift verwerken. Dat werkt verder zoals afletteren in Twinfield altijd werkt. Daarbij geldt dat de (tegen)boeking die hoort bij de clearing uiteraard niet aan een verkoopfactuur gematcht kan worden. Die moet geboekt worden op de balansrekening (in dit voorbeeld 1164 ontvangsten Payt). De eerste keer kun je daar direct een boekingsregel voor aanmaken, waardoor de volgende keren dat automatisch zal gaan

2. Bij het afletteren van de reguliere bank, zal er wekelijks een batchbetaling binnenkomen. Die batchbetaling moet ook naar de balansrekening (hier dus 1164 ontvangsten Payt) om gematcht te worden met de boeking uit 3. Ook hier is het handig om de eerste keer direct een boekingsregel te maken.